Pro výběr krycího názvu Kodi 18 jsme se rozhodli udělat věci trochu jinak. Běžně projdeme návrhy, vybereme top 5 nebo 10 nejlepších a uspořádáme hlasování. Něco podobného jsme udělali tento rok, získali obrovský seznam názvů, včetně pár znamenitých ... poté přišel rok 2016.

V tomto roce jsme přišli o mnoho důležitých lidí, nikdo snad neméně bližší a milovaný našimi srdci jako žena, která ztvárnila princeznu z Alderaanu, členka Imperiálního Senátu, generál, zrádce. Leia nebyla nejlepší volba mezi uživatelskými návrhy. Nebyla ani mezi nejlepší desítkou. V týdnu, kdy mělo dojít k hlasování, jsme se však dozvěděli o zesnutí Carrie Fisher a napadlo nás, že by nebylo větší cti, než pojmenovat Kodi po jedné z nejhustějších princezen v historii kinematografie.

LeiaSWKODIClanek2
Když jsme se hlouběji ponořili do myšlenky této volby a zvážili historii předaleké galaxie, uvědomili jsme si, že rok 2017 by měl být pro Star Wars universum speciální. 25. Května bude 40. výročí Star Wars: A New Hope (Nová Naděje), film, který vstoupil do kin a změnil svět. V historii názvů Kodi jsou postavy a místa ze sci-fi a fantasy, a Star Wars jsou velkým, možná tím největším. Pro nás nejsou Star Wars jen sci-fi film. Je to jedna z těch kultovních událostí, ze které si každý pamatuje kde byl, když poprvé vyšla a nebo nepamatuje čas bez dobrodružství Luka, Leii, Hana, Žvejkala (Chewie) a páru legračních droidů.

Naše srdce bolí ztráta ženy, herečky a s ní postavy princezny, jež ztvárnila a na které jsme vyrostli. Cítíme za vhodné, oznámit, že Kodi 18 ponese jméno "Leia" na počest posledních momentů Carrie Fisher a jako hold postavě, jež definovala průmysl a nakonec jako oslavu celého Star Wars universa.
Nechť tě provází síla, navždy.

Z originálu přeložil a upravil Jakub.

Zdroj: https://kodi.tv/kodi-18-leia/

Jakub Strmeň

Jakub Strmeň

Spoluzakladatel a šéfredaktor, překladatel a miluje počítačové hry :-)

  • Komentáře nenalezeny
Powered by Komento

Reklama

Naše projekty

  • Sledujte náš youtube kanál

    Přihlášení

    Kdo je připojen

    Právě přítomno: 168 hostů a žádný člen

    Podpora

    Email: podpora@centerko.cz

    Android

    Recenze: BubbleUPnP

    Po testoch diaľkových ovládačov pre Kodi si predstavíme zaujímavú aplikáciu BubbleUPnP for DLNA / Chromecast. Aplikácia je výnimočná tým, že je určená nielen na ovládanie Kodi, ale slúži hlavne ako univerzálny prehrávač a streamovač z rôznych UPnP / DLNA zdrojov.

    Július Antal

    Július Antal

    Občasný prispievateľ, užívateľ androidu a tester aplikácii.

    Windows

    [UPDATE] Aplikácie z Windows store: 1. mrRemote

    Po úvodnom článku o aplikáciách na diaľkové ovládanie z Windows store vám prinášame recenziu aplikácie mrRemote.

    Július Antal

    Július Antal

    Občasný prispievateľ, užívateľ androidu a tester aplikácii.

    Mac OS

    KODI na OS X

    Z KODI se stal nejuniverzálnější systém pro přehrávání videí, hudby a fotografií. Každý si může stáhnout a nainstalovat KODI na Windows, Linux a OS X, jedná se totiž o free open-source aplikaci.

    Maceček Richard

    Maceček Richard Google Plus

    Zakladatel a tvůrce centerko.cz, šéfredaktor, miluje "Inteligentní" chytré domácnosti.

    Linux

    TELEGRAM

    Dnes se podíváme na mou oblíbenou komunikační službu TELEGRAM, a to konkrétně na OS Ubuntu-Mate 16.06 LTS.