Bohužel G+ končí, a tak je čas se seznámit s dalšími možnostmi a přesunout skupinu. Google oznámil, že 2. 4. 2019 ukončí provoz sociální sítě Google+. V naší skupině se nasbíralo 5 516 členů, je to určitě hezké číslo, jsme za to rádi. Za poslední rok se počet moc nezměnil, bohužel poklesla i aktivita aktivních uživatelů.

Proto nastal čas přesunout se a oživit naši skupinu. Bohužel jsme nenašli vhodnou alternativu, která by nahradila na 100% G+. Proto jako náhradu za Google+ jsme vytvořili nové sociální sítě na různých službách. Hlavní náhradou je Facebook, je to přece největší sociální sít, i když upřímně nepreferujeme tuto síť. Více preferujeme Mastodon a Mewe a doplňkem je Twitter. Pro řešení problémů je tady Telegram, kde jsme vytvořili skupinu a můžete chatovat mezi sebou a taky s členy centerka.cz. Na vaše otázky taky odpoví zakladatel komunity Richard Maceček.

Další alternativou je Tumblr, ten vnímáme jako microblog. A pro ty, kteří se zajímají o programování, jsme vytvořili skupinu na Gitteru. Pokud jste nás dosud sledovali na Google+, po zrušení nás můžete sledovat na následujících službách, které si popíšeme podrobněji. Nejvíc aktivní síť budeme hlavně používat, ale budeme se snažit všechny důležité novinky, problémy, řešení duplikovat na ostatních sítích. A samozřejmě taky zveřejňovat na našem webu, intenzivněji vydávat články, ale už i teď tu najdete spoustu návodů a článků.

Facebook

Facebook jako samotnou síť představovat nemusíme, FB zná každý, je to největší sít na světě. Je ale pravda, že poslední dobou jeho popularita klesá. Proto jsme vytvořili i facebookovou skupinu. Pro ty, kteří nemají rádi Facebook, jsou tu další alternativy. Ani naše redakce neupřednostňuje Facebook, ale budeme se o to starat. Je to naše jedna hlavní náhrada G+.

https://www.facebook.com/kodiczsk


Telegram

Druhou náhradou je určitě Telegram. Je pravda, že je to chatovaní služba, a ne sociální síť, ale v něm se dá krásně vytvořit skupinu, kterou se dá dobře spravovat. Celý náš tým využívá tuto síť, proto můžete s námi komunikovat a jako podpora pro KODI je to výborná možnost, jak rychle reagovat a řešit problémy. Skupinu vytvořil náš zakladateľ centerka Richard Maceček, takže novinky a informace ohledně KODI a taky řešení problému dostanete přímo i od něho. Samozřejmě můžete i mezi sebou řešit problémy a pomáhat si navzájem.

https://t.me/kodiczsk

Twitter

Dneska je Twitter skvělou sociální sítí pro zpravodajství a informace ze světa, proto jsme vytvořili i pro naši skupinu, kde se můžete dočíst o novinkách ohledně KODI, taky o nových článcích nebo o chybách a řešení problémů v KODI. Na twitteru najdete taky centerko.cz, kde se dozvíte jako první o nových návodech a článcích z webu. Twitter jsme integrovali do webu, můžete i tu sledovat novinky :-)

https://twitter.com/kodiczsk
Centerko: https://twitter.com/centerkocz


Mastodon

Mastodon je takovou alternativou pro sociální síť Twitter. Na rozdíl od většiny sociálních sítí je to open source, je decentralizovanou službou jako e-mail, ale navzájem je propojená s ostatními instancemi. Pro náš učet jsme vybrali instanci mastodon.social, která je vedena hlavními vývojáři projektu. Obsah sítě bude podobný jako na Twitteru, ale taky je to dobrá možnost na řešení problémů a sdílení užitečných rad. Více informací o službě na: https://joinmastodon.org/

https://mastodon.social/@kodiczsk

Mewe

Tato služba je dobrá náhrada G+, bohužel zatím moc neznámá a není veřejná co je nevýhodou sítě.
Bohužel tak návštěvník bez registrace nevidí obsah sítě, a tak není tolik užitečná a ani skrz vyhledávače není obsah vidět. Doufejme, že se to změní. My diskutujeme přece o veřejných a legálních informacích 😊

https://mewe.com/join/kodiczsk

Tumblr

Tumblr určitě sledujte, taky budeme psát o novinkách a informace o KODI, které jsou příliš krátké texty a nehodí se na web. Bude to náhrada i našeho blogu, budeme taky psát návody na řešení některých problémů, které zas nepotřebují tolik vysvětlení.

https://kodiczsk.tumblr.com/

Gitter

A tato poslední síť je určená hlavně pro lidi, které zajímá vývoj kolem KODI, chce se dozvědět více informací o API nebo potřebují poradit. Tuto síť vytvořil Richard Maceček, protože má zkušenosti s vývojem a pozná nejlépe KODI, protože je to náš KODI GURU :)

https://gitter.im/kodidev-cz/

 

 

  • Komentáře nenalezeny
Powered by Komento

Reklama

Naše projekty

  • Sledujte náš youtube kanál

    Přihlášení

    Kdo je připojen

    Právě přítomno: 60 hostů a žádný člen

    Podpora

    Email: podpora@centerko.cz

    Android

    Recenze: BubbleUPnP

    Po testoch diaľkových ovládačov pre Kodi si predstavíme zaujímavú aplikáciu BubbleUPnP for DLNA / Chromecast. Aplikácia je výnimočná tým, že je určená nielen na ovládanie Kodi, ale slúži hlavne ako univerzálny prehrávač a streamovač z rôznych UPnP / DLNA zdrojov.

    Július Antal

    Július Antal

    Občasný prispievateľ, užívateľ androidu a tester aplikácii.

    Windows

    [UPDATE] Aplikácie z Windows store: 1. mrRemote

    Po úvodnom článku o aplikáciách na diaľkové ovládanie z Windows store vám prinášame recenziu aplikácie mrRemote.

    Július Antal

    Július Antal

    Občasný prispievateľ, užívateľ androidu a tester aplikácii.

    Mac OS

    KODI na OS X

    Z KODI se stal nejuniverzálnější systém pro přehrávání videí, hudby a fotografií. Každý si může stáhnout a nainstalovat KODI na Windows, Linux a OS X, jedná se totiž o free open-source aplikaci.

    Maceček Richard

    Maceček Richard Google Plus

    Zakladatel a tvůrce centerko.cz, šéfredaktor, miluje "Inteligentní" chytré domácnosti.

    Linux

    TELEGRAM

    Dnes se podíváme na mou oblíbenou komunikační službu TELEGRAM, a to konkrétně na OS Ubuntu-Mate 16.06 LTS.